UNA LLEI QUE DESTROSSA EL COMERÇ DE PROXIMITAT I LAMINA COMPETÈNCIES

|

01.10.2014

Alturo rebutja la Llei Òmnibus per al Creixement perquè "lamina competències" i "destrossa" el model de comerç de proximitat

El senador subratlla el "menyspreu a l'activitat parlamentària" del PP al votar contra les 556 esmenes presentades


El portaveu de CiU a la Comissió d'Economia del Senat, Ramon Alturo, ha rebutjat la Llei Òmnibus de Mesures Urgents per al Creixement, la Competitivitat i l'Eficiència, votant a favor dels cinc vetos presentats, perquè "és una llei que lamina les competències de les comunitats autònomes, és recentralitzadora i no té voluntat negociadora".
Alturo ha destacat que el Projecte de Llei "perjudica les Autonomies" perquè, entre altres motius, "destrossa el model de comerç de proximitat que funciona a Catalunya".
El senador ha indicat que amb aquest Projecte de llei es modifiquen 26 lleis "sense consens i sense debat" perquè "imposa i no negocia" en rebutjar les 556 esmenes presentades pels grups, 96 de CiU. En aquest sentit, ha assenyalat que "no poden dir que no hi hagi ni una sola esmena que millori la norma" i "fer-ho suposa un menyspreu a l'activitat parlamentària".
I ha afegit que "no poden confondre el fet de tenir la majoria absoluta amb tenir la raó absoluta" perquè "tots els grups estan en contra i això vol dir que quan vostès deixin de governar aquesta llei es canviarà".
Alturo ha mostrat la seva "més enèrgica protesta" per la retirada de dues esmenes de CiU, la 511 i la 521, en la tramitació parlamentària de la llei al Senat, argumentant que no tenien connexió amb la mateixa. El senador ha indicat que això es contradiu amb l'esperit de la llei perquè "parlem de foment, de fiscalitat, de pagament amb targetes de crèdit; en definitiva, un 'tutti frutti' on hi ha de tot". La 511 pretenia impulsar les activitats de producció cinematogràfica mitjançant la implantació d'incentius fiscals per tal de competir fiscalment amb altres estats competidors. La 521, relativa a l'Administració Pública, tenia com a objectiu l'ocupabilitat singular d'alguns organismes estatals i autonòmics. A més, al Congrés si es van acceptar.

0 comentarios: