DE GUINDOS NO OBRE L'AIXETA DEL CRÈDIT A LES PIMES

|

28.10.2014

Alturo a De Guindos: "Fa un any va obrir l'aixeta de la publicitat anunciant crèdit per a les PIMES, però a dia d'avui per aquesta aixeta no ha sortit ni un euro"

El senador constata "més indignació" ciutadana pel rescat a una banca que "no presta ajuda" i a la qual se li suma "l’escàndol de les ‘targetes black’"


El portaveu de CiU a la Comissió d'Economia del Senat, Ramon Alturo, ha exigit al ministre del ram, Luis De Guindos, durant la sessió de control a la Cambra Alta, "actuacions contundents i immediates per evitar l'asfíxia del nostre teixit productiu i el conseqüent deteriorament de la societat del benestar".
Alturo, després de preguntar a De Guindos si creu que l'Executiu ha d'adoptar més mesures perquè el crèdit torni a arribar a les PIMES, ha subratllat que "el finançament a les PIMES, ara per ara, ni hi és, ni se l'espera, ni rescaten persones, ni empreses".
En aquest sentit, ha traslladat al ministre d'Economia que va posar en marxa "fa més d'un any una campanya, a tota pàgina en tots els diaris, en la qual s'obria l'aixeta de la publicitat anunciant  que fluiria el crèdit per a les PIMES; però, a dia d'avui per aquesta aixeta no ha sortit ni un euro".
El senador ha afegit que "el seu ministeri està perdent un temps preciós i no està fent el que li correspon". I ha deixat clar que aquesta situació es dóna "després que el BCE anunciés, fa més d'un any, línies d'ajut per a PIMES i que la banca espanyola hagi superat els exàmens d'estrès del BCE".
Alturo ha exposat que "el 2007 Catalunya hi havia 535.000 pimes que donaven feina a més de dos milions de persones" i que "avui en queden 470.000, que donen a un 1.650.000 treballadors". I ha assenyalat que "hem perdut 65.000 empreses, 80.000 autònoms i més de 350.000 llocs de treball", destacant que "és una mortaldat proporcional que s'ha donat també a la resta d'Espanya".
Impostos i paraigües
Així mateix, el portaveu de CiU en matèria econòmica ha explicat que "els impostos, sense pietat, que el seu Govern aplica a les PIMES, les asfixien cada dia més". I ha recordat que "la morositat de les empreses de l'IBEX supera els 47.000 milions d'euros" i que el seu termini mitjà de pagament és de 169 dies, gairebé el triple dels límits que marca la Llei.
Tal i com ha apuntat Alturo, les PIMES "estan a la cua d'Europa en crèdit", segons el Banc Central Europeu. A més, ha indicat que "el 81% de les PIMES espanyoles ha patit augments de tipus d'interès i el 55% ha hagut d’aportar més garanties, davant la mitjana europea del 52% i 29%, respectivament".
Alturo ha denunciat davant De Guindos que el governador del BCE va anunciar l'1 d'octubre que "les xifres de crèdit segueixen en fase de contracció" i que "només arriben diners a les PIMES que no ho necessiten, perquè el nivell d'exigència és tan alt que deixen el paraigua a qui ja porta impermeable".
El senador per Lleida ha assenyalat també que l'ajuda a la internacionalització "és més aviat poca", com a conseqüència de la retallada del FIEM (Fons per a la Internacionalització de l'Empresa) en un 60% i a la seva "congelació".
Més indignació
Segons Alturo, “els ciutadans veuen amb indignació com s'ha ajudat a les entitats financeres, amb grans rescats, i aquestes continuen sense transmetre aquesta ajuda a la societat, i a sobre amb els últims escàndols de la targeta black, de manera que el nivell d'indignació és més gran”.

0 comentarios: