EL TANCAMENT D'UN MÚLTIPLEX A CATALUNYA

|

08.07.2014

Alturo a Soria: "El tancament d'un múltiplex a Catalunya amaga una decisió política per torpedinar la llengua i la cultura catalanes"

El senador subratlla que des de la Generalitat i CiU "ens sentim enganyats" perquè Indústria va assenyalar que era "un malentès" i que estava "solucionat"


El portaveu de CiU a la Comissió d'Indústria del Senat, Ramon Alturo, ha traslladat al ministre del ram, José Manuel Soria, durant la sessió de control a la Cambra Alta, que "darrere de la decisió tècnica de tancar un múltiplex de canals televisius a Catalunya s'amaga una decisió política que pretén torpedinar la llengua catalana i la cultura catalana".
Engany
En aquest sentit, Alturo ha destacat que "aquest és l'objectiu del seu Govern i el veiem contínuament amb el ministre Wert i ara vostè". I li ha exigit que "no enganyi i no expliqui més històries".
El senador, que ha qualificat la decisió de Sòria de "mala praxi política", ha indicat que des del Govern de la Generalitat i CiU "ens sentim enganyats per vostè perquè abans de les eleccions europees a Barcelona va dir que es tractava d'un malentès i que havia parlat amb la Generalitat i que estava tot solucionat". I ha afegit: "Immediatament després (28 de maig) ens diu que cal tancar un múltiplex".
Alturo ha recordat també que el secretari d'Estat de Telecomunicacions "no va voler parlar de les solucions tècniques amb la Generalitat".
Preeminència del castellà
 
El senador de CiU ha advertit al ministre Soria que, des de la Generalitat de Catalunya, "existint solucions tècniques, no renunciarem a cap MUX, ni tampoc a la reciprocitat amb les Illes Balears, ni en un futur amb el País Valencià, que és el que vostès pretenen". "Aquesta és la política de Rajoy amb Catalunya i no ho aconseguiran senyor ministre", ha reblat.
Prèviament el senador per Lleida ha plantejat a Sòria si estava d'acord amb que, en el reordenament de l'espai radioelèctric corresponent a Catalunya, "les dues llengües oficials haurien de tenir les mateixes oportunitats a la televisió" o si bé considerava que havia d'haver-hi una "preeminència del castellà".
Sobre aquest punt Alturo ha assenyalat que "és clar que hi ha una preeminència molt superior de la llengua castellana". I ha explicat que "mentre la Generalitat tutela 3 múltiplex, que en definitiva suposen 12 canals de televisió en llengua catalana, l'Estat en tutela 8, que són 32 canals, tots ells en llengua castellana".

0 comentarios: