DONEM SUPORT A LA LLEI D'ENTITATS DE CAPITAL-RISC PER FACILITAR CRÈDIT PIMES

|

29.10.2014

CiU contribueix des del Senat a facilitar el crèdit a les PIMES amb el suport a la Llei de Regulació de les Entitats de Capital Risc

Ramon Alturo destaca que la creació d’aquestes societats específiques per a la petita i mitjana empresa suposen un “avenç alternatiu al finançament bancari”


El portaveu de CiU a la Comissió d'Economia del Senat, Ramon Alturo, ha defensat a l’hemicicle, el vot favorable del Grup al Projecte de Llei de Regulació de les Entitats de Capital Risc perquè “és una norma que facilita el crèdit i dóna suport al sector productiu”.  
Alturo ha subratllat que “així les PIMES es podran finançar al marge del flux de crèdit provinent de les entitats financeres, ara per ara inexistent per a aquestes empreses”. I ha afegit que “són aquestes les que tenen capacitat de creació d’ocupació”.
El senador ha deixat clar que CiU dóna suport a aquesta llei perquè “creiem que s’han de poder utilitzar nous instruments financers, com els préstecs participatius per dotar de finançament a les PIMES”. En aquest sentit, Alturo ha assenyalat que “la creació de les entitats de capital risc-PIME és un avenç que permetrà a aquestes entitats participar en la seva gestió i assessorament mitjançant la canalització d’inversió, com alternativa al finançament bancari”.
L’objectiu, tal com ha explicat Alturo, “és canalitzar de manera eficient l’estalvi envers la inversió productiva amb la que es pretén fomentar més capacitat de captació de fons i de finançament d’un major nombre d’empreses, reorientant-lo cap a les PIMES”.
Alturo ha valorat de forma positiva la creació de dos tipus d’entitats de finançament que suposarà l’entrada en vigor de la Llei. Per una banda, s’estableixen les institucions d’inversió col·lectiva amb la regulació harmonitzada en l’àmbit de la UE dirigides a l’inversor minorista. En un altre àmbit, es fixen les institucions que es consideren d’inversió alternativa (fons d’inversió lliure i fons immobiliaris, entre d’altres).   

0 comentarios: