LLEI ÒMNIBUS DE MESURES URGENTS PER AL CREIXEMENT. INACCEPTABLE!

|

25.09.2014

Alturo rebutja la Llei Òmnibus de Mesures Urgents per al Creixement perquè "recentralitza competències", és "poc transparent" i "un abús"

El senador considera “incoherent” que no s’admetin a tràmit a la Cambra dues esmenes de CiU prèviament debatudes al Congrés


El portaveu de CiU a la Comissió d'Economia del Senat, Ramon Alturo, ha rebutjat la Llei Òmnibus de Mesures Urgents per al Creixement, la Competitivitat i la Eficiència perquè “recentralitza competències”, és “poc transparent” i “un abús lamentable”. El senador, que ha defensat les 94 esmenes del grup i ha donat suport als 5 vetos presentats, ha lamentat que el PP no accepti cap esmena de l’oposició perquè “confonen la majoria absoluta amb tenir la raó absoluta”.
Recentralització de competències
L’electe per Lleida ha deixat molt clar que la llei òmnibus “implica un procés greu de recentralització i vulneració de competències, així com d’absència de voluntat negociadora i debat”. En aquest sentit, ha subratllat que “un dels exemples més grues és que mitjançant la Llei d’Unitat de Mercat estan perjudicant el comerç de proximitat”.
Falta de transparència
Alturo ha destacat que la norma, que suposa l’aprovació d’un Reial Decret ja convalidat, és “un poti-poti” que inclou vint-i-sis lleis, que “no respecta l’activitat legislativa ni parlamentària” perquè “no hi ha cap urgència en l’ús del Reial Decret per legislar”.
A més, ha indicat Alturo, “no hi ha cap tipus de transparència en l’activitat legislativa perquè els ciutadans es veuen clarament perjudicats amb aquesta actuació governamental que pren mesures que afecten a nou ministeris en un sol document i en tràmit d’urgència”. I ha afegit: “Això impedeix tenir una visió de conjunt”.
Abús lamentable
El senador també ha destacat que és un “abús lamentable” i un “despropòsit” que la Mesa del Senat no admeti a tràmit dues esmenes a la norma presentades per CiU, (la 511 que afecta a l’àmbit fiscal i la 521 relacionada amb l’organització de l’Administració). En aquest sentit, Alturo ha advertit sobre “la contradicció evident en aquest fet perquè sí es van admetre a tràmit al Congrés dels Diputats”.

0 comentarios: