EL S. E. COMERÇ FA MOLT POC PER LA INTERNACIONALITZACIÓ DE LES PIMES

|

Alturo denuncia davant García-Legaz la retallada en un 60% del FIEM per a la internacionalització de l'empresa

El senador reclama al secretari d'Estat de Comerç respecte envers les competències de la Generalitat en el model de promoció econòmica exterior



El portaveu de CiU a la Comissió d'Economia del Senat, Ramon Alturo, ha denunciat davant el secretari d'Estat de Comerç, Jaime García-Legaz, la disminució dels recursos públics destinats a la internacionalització de l'empresa i la falta de crèdit per a les PIMES perquè "condicionen la seva viabilitat i el seu creixement exterior".
Tendència a la baixa
Concretament, Alturo ha posat de manifest la reducció en un 40,3% entre el 2011 i el 2013 del programa de promoció comercial i internacionalització de l'empresa. I ha subratllat la "tendència a la baixa" per al Fons per a la Internacionalització de l'Empresa (FIEM) i per a la Inversió a l'Exterior, que es tradueix en una retallada en aquest mateix període d’un 59,6%.
En aquest sentit, el senador ha deixat clar que "la manca de recursos públics cal afegir les dificultats importants de finançament privat per a les empreses, especialment per a les petites i mitjanes empreses, per la falta de crèdit".
Oficines de Comerç Exterior
En relació a la integració de les oficines comercials espanyoles a l'exterior, Alturo ha reclamat "l’estricte respecte a les competències de les comunitats autònomes". I ha afegit que "és fonamental que es respecti el model de promoció econòmica exterior de Catalunya".
Sobre aquest punt ha destacat que "el pes de les exportacions catalanes sobre el conjunt de les exportacions espanyoles està en el 26,2%" i que "el 33% de les empreses exportadores són catalanes". Alturo ha deixat clar que "Catalunya és una economia oberta; només l'any passat s'han tancat més de 1.000 projectes en l’àmbit internacional".
Comerç minorista
Alturo ha mostrat el rebuig de CiU a la recentment aprovada Llei Òmnibus que  modifica 26 normes i suposa, entre d’altres, la modificació de la Llei de Comerç Minorista i la liberalització d’horaris comercials, perquè "lamina competències" i "destrossa" el model de comerç de proximitat que impera a Catalunya.
El senador també ha criticat les noves mesures adoptades pel Govern en relació al Pla Integral de Suport a la Competitivitat del Comerç Minorista de Espanya 2013 perquè "es realitza al marge de les comunitats autònomes, saltant-se l'ordre constitucional de distribució de competències".

0 comentarios: