CAL FOMENTAR LA BONA GESTIÓ I LA TRANSPARÈNCIA A LES SOCIETATS DE CAPITAL

|

CiU possibilita al Senat l'aprovació de la reforma de la Llei de Societats per impulsar la transparència empresarial

El senador Alturo subratlla la necessitat d’incloure a la memòria corporativa un “informe d’estat no financer” sobre qüestions mediambientals i socials


El portaveu de CiU a la Comissió d'Economia del Senat, Ramon Alturo, ha defensat el vot favorable del Grup Parlamentari Català al Projecte de Llei que modifica la Llei de Societats de Capital per a la Millora del Govern Corporatiu per “impulsar la transparència empresarial”.
El senador Alturo ha destacat “la importància” que totes les corporacions incorporin un usos que afavoreixen, a més de la transparència, “la bona gestió en tots els àmbits i una manera correcta d’actuar” diàriament.
Així, ha indicat que la llei contempla “aspectes positius” com la regulació de les remuneracions dels administradors i que sigui la junta general d’accionistes a les empreses cotitzades la que aprovi la política de remuneracions de la societat. En aquest sentit, ha subratllat la incorporació que els acords de la junta general s’adoptin per majoria simple i que s’hagi ampliat el dret de la minoria, baixant els requisits mínims, per tal que pugui exercir els seus drets.
Ramon Alturo ha explicat, però, que “existeixen aspectes que s’haurien de millorar”, com ara la potenciació de la figura del conseller independent i “la necessitat” d’incloure a la memòria corporativa un “informe d’estat no financer” sobre qüestions mediambientals, socials, de personal, d’igualtat i de lluita contra la corrupció i el suborn.     

0 comentarios: