|

Alturo: “Senyor Sebastián, és injust que els consumidors paguin els seus errors, rectifiqui i inclogui la política energètica en l'agenda”


El senador reclama a Indústria que “no escanyi més a l'economia amb actuacions que diuen molt poc del Ministeri que gestiona”

Ramon Alturo ha exigit davant el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, durant la sessió de control al Govern en el Senat, “una rectificació en els seus plantejaments per incloure a l'agenda la política energètica com a prioritat principal”. En aquest sentit, ha afegit que “es tracta de la base de la competitivitat del nostre teixit productiu i hauria de ser qüestió estratègica del país i la seva principal preocupació en aquests moments”.
Per a Alturo “no és just que al final paguin sempre els mateixos els seus errors, és a dir els consumidors. I tot perquè no tenim una política energètica, ja sé que no li agrada que l'hi ho digui, però els fets ens donen la raó. No ha volgut abordar mai el debat energètic”. I li ha reclamat que “no escanyi més l'economia del nostre país amb actuacions que diuen molt poc del Ministeri que gestiona”.
El portaveu de CiU a la Comissió d'Indústria del Senat ha indicat que el rebut de la llum no deixa d’augmentar per a l'usuari domèstic. “Des de l'any 2004 ha pujat més d'un 50% per als particulars i un 57% per a les empreses i aquesta pujada anunciada coincidirà ara amb l’increment de l'IVA, amb el menor poder adquisitiu dels funcionaris, amb la congelació de les pensions, que redundarà en un menor consum i al final en més atur i més dificultats per sortir de la crisi”.


A més, ha assenyalat que el sistema elèctric espanyol produeix massivament megavats barats, amb les renovables, als quals cal donar sortida a l'exterior i es produeix “una tremenda contradicció quan el consumidor paga l'energia cara perquè es pugui vendre barata en l'exterior”. Alturo ha llançat dos interrogants referent a això, “és just que els usuaris espanyols paguin en el seu rebut de la llum alts preus per poder exportar a preus competitius?, És just que els usuaris espanyols paguin en el seu rebut de la llum preus alts per la falta de planificació energètica del seu Govern?”
Alturo ha assenyalat que “tenim un dèficit tarifari que supera els 18.000 M€ i no sabem com arreglar-lo”. Així mateix, ha indicat que el Ministeri d'Indústria “es veu obligat a reduir un 30% amb caràcter retroactiu les primes a les plantes solars en funcionament des d'abans de setembre del 2007. Això es fa per rectificar la seva política de subvencions, generant caos en el sector, danyant la imatge internacional i vulnerant el principi de seguretat jurídica si això ho porta a terme”.
El senador ha recordat que a aquesta situació se suma al tancament de la central nuclear de Garoña, tot i els informes del Consell de Seguretat Nuclear, “només pel fet de complir amb una promesa electoral sense valorar els problemes que podria implicar”.

0 comentarios: