LLEI MOROSITAT

|

Alturo: “CiU propicia una reforma estructural amb la Llei de Morositat que acaba amb el conforming, el pacte entre parts i impulsa la competitivitat”

El senador per Lleida critica que “PSOE, PSC i ICV no hagin volgut sumar-se a l’equiparació amb Europa” en aquest àmbit


CiU ha incorporat onze esmenes a la reforma de la Llei contra la Morositat a les Empreses, defensades pel senador Ramon Alturo, que milloren el text i “propicien una reforma estructural, acaben amb la pràctica del conforming i el pacte entre parts i impulsen la competitivitat i la internacionalització de les empreses”.
Les principals modificacions, proposades per CiU i transaccionades amb el PP, el Grup de Senadors Nacionalistes i el Grup Mixt, suposen la reducció del termini de pagament de factures entre empreses fins els 60 dies i fins a 30 en el cas dels productes peribles agroalimentaris. En aquest sentit, Alturo ha destacat que “es tracta de posar-nos al nivell d’Europa i eliminar el pagament a 98 dies de mitjana d’Espanya que suposen un llast per a la competitivitat de les empreses. Un pas endavant que ni PSOE, ni PSC, ni ICV han volgut tenir en compte”.
A més, tal i com ha assenyalat Alturo, “de forma excepcional i per un període de dos anys, en cas d’incompliment dels terminis de pagament establerts en la futura llei, pel que fa a l’adjudicació de contractes d’obra civil amb les diferents Administracions Públiques, s’estableixen nous terminis de pagaments entre les empreses constructores i les seves proveïdores i/o subcontractistes”. Així, com ha explicat Alturo, “s’estableixen 120 dies des de l’entrada en vigor de la norma fins el 31 de desembre del 2011; 90 dies des de l’1 de gener fins el 31 de desembre del 2012; 60 dies des de l’1 de gener del 2013 fins el 31 de desembre del 2013”.
Pel que fa als Ens Locals, s’ha aprovat una esmena per la qual el Govern haurà d’instrumentar una línia de crèdit directe a través de l’ICO, en un termini de 30 dies, per facilitar el pagament de deutes fermes i impagats a empreses i autònoms amb anterioritat al 30 d’abril del 2010.

0 comentarios: