|

”No només som líders europeus de l’atur, que doblem; sinó que també som líders europeus en morositat, que també doblem”

El senador denuncia que Administracions i Empreses triguen 158 i 100 dies en pagar als proveïdors incomplint la Llei de Morositat

El portaveu de CiU a la Comissió d’Indústria del Senat, Ramon Alturo, ha criticat al ministre del ram, Miguel Sebastián, durant la sessió de control a la Cambra Alta, “perquè davant les pressions d’alguns sectors econòmics no fa el que ha de fer que és aplicar i fer complir la Llei de Morositat”.
En aquest sentit, Alturo ha subratllat que “això suposa un doble ofec per als autònoms i per a les PIMES per la falta de liquiditat”. Alturo ha exposat la situació clarament. “Les diferents Administracions tenen, com fixa la norma, cinquanta-cinc dies per pagar als seus proveïdors. Ara triguen de mitjana 158 dies, quan a Europa és de 67 dies”. Pel que fa a les empreses, Alturo ha destacat que “triguen 101 dies em pagar, quan el promig a Europa és de 57 dies”. D’altra banda, les PIMES i els Autònoms “han d’avançar l’IVA de factures no cobrades, mentre l’aixeta del crèdit continua tancada”.
Tal i com ha indicat Alturo, “el risc és que 100.000 negocis més tanquin en breu. Més del 90%, segons dades de l’Associació de Treballadors Autònoms, de les Administracions incompleixen els terminis de la normativa aprovada fa quatre mesos i asfixien el 64% dels autònoms i de les pimes, que tenen hores d’ara un deute de mes de 34.000 milions d’euros”.
I ha afegit que “ja no només som líders a Europa en atur, que doblem; sinó que liderem també la morositat, doblant la mitjana de la UE. Sincerament tenim un problema”.
El senador per Lleida ha demanat a Sebastián que davant d’aquests incompliments expliqui “per què la subdirectora General de Comerç Interior ha firmat un informe en el que hi ha un règim jurídic en matèria d’aplaçaments de pagaments més favorables per a les grans superfícies, rebutjat per les autonomies”.
Alturo també ha demanat un aclariment sobre les pretensions del Govern per eliminar la disposició addicional quarta que suposa una línia de crèdit ICO de morositat per als Ens Locals a través dels Pressupostos.
El portaveu de CiU en matèria d’Indústria ha volgut saber com es compleix el seguiment dels terminis de pagament i de la morositat en transaccions comercials. I si s’està elaborant trimestralment un informe sobre el compliment dels terminis previstos a la Llei de Morositat.

0 comentarios: