Alturo exigeix a Blanco que rescati “sense demores” el peatge de l’AP-2 Lleida-Montblanc “com a mesura alternativa” a l’A-27

El senador destaca que aquesta podria ser “l’opció més ràpida i eficient” per a la comunicació entre les comarques lleidatanes i Tarragona

El senador per Lleida, Ramon Alturo, ha exigit avui al ministre de Foment, José Blanco, durant la sessió de control al Govern, que rescati “sense demores” el peatge de l’AP-2 Lleida Montblanc “com a mesura alternativa” a la finalització de les obres de l’A-27.
Davant l’evasiva del titular estatal d’infraestructures a adquirir un compromís en aquesta matèria, Alturo ha subratllat: “m’hagués agradat una resposta més contundent i més valenta. Crec que parlo en nom de molts alcaldes, sectors empresarials i ciutadans i li demanem que actuï amb celeritat”.
Alturo ha indicat que “l’AP-2 i l’A-27 són coincidents en el tram Lleida Montblanc, de manera que l’autopista podria convertir-se en autovia i així, s’evitaria obrir una altra escletxa en una zona on ja hi ha l’autopista i la N-240”.
Pel que fa a la importància del que hagués suposat aquesta decisió, Ramon Alturo ha assenyalat que “el port de Lleida és Tarragona i l’accés a aquest és clau per a la competitivitat de les nostres empreses, per fomentar la internacionalització i, en definitiva, per crear ocupació i llocs de treball”.
El senador també ha traslladat a Blanco que “resulta més econòmic negociar el rescat del peatge de l’AP-2 entre Lleida i Montblanc que construir 70 quilòmetres d’autovia”. I ha afegit que “fa uns mesos vostè va dir que on no hi hagués autopistes no es farien autovies. Per tant, si aquesta via es prioritària per al seu Govern, com es desprèn de les declaracions del secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, tenint en compte també que als Pressupostos del 2011 pràcticament no hi ha una partida econòmica, aquesta podria ser l’opció més ràpida i eficient per a la comunicació directa entre les comarques lleidatanes i Tarragona”.

0 comentarios: