LÍMIT A LES FOTOVOLTAIQUES

|

"La reducció de les hores de producció a la fotovoltaica suposa un canvi de les regles del joc a mig partit que afecta més de 50.000 agricultors i inversors"
El senador per Lleida exigeix a Sebastián moderar la retallada i la concessió de finançament a les instal·lacions que puguin veure qüestionada la seva viabilitat


El portaveu de CiU a la Comissió d’Indústria del Senat, Ramon Alturo, ha denunciat davant el ministre del ram, Miguel Sebastián, durant la sessió de control al Govern, que “la reducció en un 30% de les retribucions a la fotovoltaica suposa un canvi de les regles del joc a mig partit que afecta a més de 50.000 agricultors i inversors”.


Aquest canvi, provocat per la imminent tramitació del nou reial decret 14/2010, de 23 de desembre, tal i com ha assenyalat Alturo, “suposa la vulneració del principi de seguretat jurídica, modificant la retribució a les instal·lacions que es van impulsar sota un règim econòmic concret (R.D. 661/2007)”.


A més, ha advertit el senador que “aquestes inversions es van produir amb una clara vocació a llarg termini en una font de generació d’energia medi ambientalment neta”. En aquest sentit, ha indicat que les tarifes i les primes que s’establien en el primer decret van servir per calcular els terminis d’amortització de les mateixes. I ha afegit que “conseqüentment, la retallada suposarà, en molts casos, que no es podran generar recursos suficients per complir amb les entitats financeres”. També ha destacat que “els canvis efectuats suposen l’existència d’un evident risc de violació de la confiança dels inversors”.


Per aquests motius, Alturo ha exigit a Sebastián moderar la retallada i la concessió de finançament a les instal·lacions que puguin veure qüestionada la seva viabilitat financera.

0 comentarios: