Compareixença del Ministre a la Comissió d'Educació del Senat

|

"El pacte per l'Educació ha de quedar circumscrit al marc competencial de l'Estat i no de les Autonomies"


El portaveu de CiU a la Comissió d’Educació del Senat, Ramon Alturo, ha traslladat avui al ministre del ram, Ángel Gabilondo, que ha comparegut en seu parlamentaria que “el pacte per l’Educació ha de quedar circumscrit al marc competencial que reservat l’Estat en aquesta matèria sense entrar en les autonòmiques”.

Alturo ha advertit que des de CiU “s’han fixat unes línies vermelles que en cap cas s’haurien de traspassar, doncs si fos així no podríem donar suport a cap acord”. Aquestes línies giren sobre quatres eixos fonamentals. “S’ha de respectar el que disposa la Constitució a l’article 27 i el que disposen els Estatuts, com el de Catalunya, i les lleis d’Educació aprovades a l’empara dels mateixos, com la Llei d’Educació de Catalunya”.

El senador per Lleida també ha indicat que la federació “no donarà suport a un pacte si amb l’excusa de l’estabilitat normativa el que es persegueix és la homogeneïtzació de les polítiques autonòmiques o la recuperació de competències estatals”.

Alturo ha destacat que “el pacte tampoc és possible si s’obvien temes, ja resolts pel Constitucional, com el traspàs de les beques, o alguns pendents, com la tercera hora del castellà”. I per últim, Alturo ha afegit que “tampoc es donarà suport a una iniciativa que pretengui modificar el sistema d’immersió lingüística de Catalunya que té molt bon resultat per garantir el coneixement de la nostra llengua així com el castellà, avalat per l’ONU i el Constitucional”.

El senador ha subratllat que “la clau del sistema educatiu rau en el professor i per tant s’ha de especificar que determina les exigències per accedir a cursar estudis de magisteri, o quin és el nivell d’exigència en competències lingüístiques. Si es vol impulsar un esperit més científic també hem de tenir en compte que el 80% dels estudiants de magisteri hi accedeixen a través de l’opció de lletres. Tot això s’ha de solucionar”.

0 comentarios: