|

CiU introdueix "millores substancials" a una moció aprovada per unanimitat al Senat per impulsar polítiques industrials

--------------------------------------------------------------------------------


El Senat ha aprovat per unanimitat una moció, transaccionada amb tots els grups, que impulsa la política industrial i que inclou, tal i com ha assenyalat Ramon Alturo, “millores substancials proposades per CiU per tal d’impulsar els sectors econòmics relacionats amb l’activitat industrial”.

El senador per Lleida ha subratllat que “el consens aconseguit ens permet exigir-li al Govern que compleixi amb el que s’ha aprovat avui”.

La moció aprovada exposa textualment:


"El Senat insta el Govern perquè, conjuntament amb les Comunitats Autònomes, desenvolupi un Pla de Política Industrial 2010-2020 que mitjançant mesures de política fiscal, financera i pressupostària tingui com a principals eixos:

1.- Fomentar la innovació tecnològica per articular una resposta als processos de reestructuració i deslocalització empresarial, de manera que els productes espanyols se situïn en segments de qualitat superiors.

2.- Impulsar actuacions en favor de les PIMEs industrials com a subministradores de productes i serveis a les grans empreses, afavorint la recuperació de la nostra economia.

3.- Establir quins són els sectors productius en els quals s’observen majors repercussions per a Espanya, amb la finalitat d'articular i intensificar estratègies per potenciar la competitivitat del teixit productiu. Caldrà presentar una especial atenció als següents sectors: Automoció i material de transport; Tecnologies del coneixement, de la informació i la comunicació; Biotecnologies; Aeroespacial, Agroalimentària, Química, Renovables i de les indústries de la salut i farmacèutica.

4.- Impulsar la inversió en Investigació i Desenvolupament i el desenvolupament de les infraestructures de transport, especialment les ferroviàries, que permetin una xarxa de transport que contribueixi a rebaixar els costos de la logística, posant l'accent en els grans eixos de transport, com són l'arc Mediterrani des d' Algesires a Port Bou i el corredor del cantàbric.

5.- Aproximar la rellevància econòmica de la indústria espanyola amb la dels països més desenvolupats de la Unió Europea per a arribar a convergir en renda per càpita.

6.- Establir les modificacions necessàries en política fiscal, financera i pressupostària per a un millor desenvolupament de tota la indústria espanyola, adaptant els tipus de l'IVA a les necessitats dels nostres sectors productius.

7.- Promoure una política financera de suport a les activitats industrials a través de l'Institut de Crèdit Oficial.

0 comentarios: