Explicacions demanades al secretari d'Estat d'Infraestructures Sr. Morlan

Alturo sol•licita la petició de compareixença del secretari d’Estat d’infraestructures perquè expliqui la “pèssima planificació” de la variant de Gerri de la Sal.
El senador per Lleida exigeix explicacions a Morlán perquè després de tants anys els habitants de la zona hauran de realitzar “desplaçaments innecessaris”

Ramon Alturo ha registrat avui a la Cambra Alta la petició de compareixença a la Comissió de Foment del secretari d’Estat d’Infraestructures, Víctor Morlán, perquè expliqui els retards en les obres de construcció i “la pèssima planificació” de la variant de Gerri de la Sal.

Tal i com ha assenyalat Alturo, “després de tants anys els habitants de la zona es veuran obligats a realitzar desplaçaments innecessaris. Des de Foment no s’han escoltat les demandes de la gent per tenir accés pel vessant nord i això els obligarà a fer un gran tomb”. Alturo ha destacat que “la manera com s’ha plantejat el projecte servirà per carregar-se una petita població que no es mereix aquest tracte”.

Paral•lelament, Alturo li plantejarà diverses qüestions sobre les principals actuacions en matèria d’infraestructures a la demarcació de Lleida. En aquest sentit, el senador ha recordat que el passat tres de març ja va presentar una bateria amb sis preguntes relacionades els accessos a l’aeroport Lleida-Alguaire, entre d’altres punts.

Les preguntes exposen textualment:

¿Considera el Govern que l'ajustament pressupostari del Ministeri de Foment afectarà a alguna de les infraestructures que en aquests moments s'estan planificant, executant o licitant a la província de Lleida? En cas afirmatiu, es demana quines estarien afectades i com.


Preveu el Govern la reparació del traçat actual de la N-230, especialment entre Benabarre i Roselló, deteriorat per les gelades? En cas afirmatiu, es demana calendari previst.
El Pressupost de l'Estat per al 2010 contempla una inversió de 450.000 euros per fer l'escullera de defensa del riu Noguera Ribagorçana al seu pas per Pont de Suert. Quin calendari d'actuacions contempla el Govern per a la seva execució?

Els pressupostos de l'Estat 2010, van aprovar una inversió de 500.000 euros per a la Variant de Pont de Suert. Quin calendari d'actuacions contempla el Govern per a la seva execució?
Quan preveu el Govern tenir enllestida la connexió amb l'aeroport Lleida-Alguaire des de la nova autovia A-14?

Quan preveu el Govern tenir enllestida la connexió amb l'aeroport Lleida-Alguaire des de la nova autovia A-22?”

0 comentarios: