Alturo exigeix una rectificació i arrenca el compromís de Blanco d’estudiar l’actual projecte de la variant de Gerri de la Sal a la N-260 (Pallars Sobirà)

El senador reclama que es tinguin en compte les al•legacions dels veïns, la incorporació de l’enllaç nord i la inconveniència de les expropiacions

Ramon Alturo ha aconseguit avui durant la sessió de control al Senat el compromís del ministre de Foment, José Blanco, per estudiar a fons el projecte de traçat, proposat pel seu departament, a la variant de Gerri de la Sal a la carretera N-260 al Pallars Sobirà, després d’exigir una rectificació.
El senador per Lleida ha destacat que “existeixen tres inconvenients que fan necessari un canvi”. Alturo ha indicat que “s’han de tenir en compte les al•legacions dels veïns, s’ha d’incorporar l’enllaç nord al traçat i s’ha de veure la inconveniència de les expropiacions”.
Sobre el primer punt el senador ha destacat que “l’associació de veïns afectats Lo Pedrís ha presentat alternatives perfectament argumentades”. En relació a la incorporació de l’enllaç nord, Alturo ha explicat que “com que el nou traçat no el contempla comporta greus problemes. Les carreteres de Peramea i el Compte a Ancs, perden les connexions directes amb la N-260. Així els usuaris es veuen obligats a passar per l’interior del municipi, impedint que la carretera es pugui convertir en un passeig”.
Alturo ha afegit que “els nens que fan servir el transport escolar de Balestui hauran d’aguantar sis quilòmetres més cada dia. En el cas dels de Peramea més de tres”. Pel que fa a les urgències mèdiques, Alturo ha subratllat que una ambulància necessitarà 8 minuts més per arribar-hi.
En el cas de les expropiacions al nucli urbà de El Compte, Alturo ha assenyalat que “no tots els edificis es troben en estat ruïnós i en desús, donat que hi ha vivendes rehabilitades. Si es fessin aquestes expropiacions el poble desapareixeria”.
Paral•lelament, Blanco s’ha mostrat disposat a compartir amb Alturo tota la informació relativa a aquest projecte.

0 comentarios: