EL PP DIU QUE PRIORITZA LA SEGURETAT I L'EFICCIÈNCIA. RES DE RES!


Alturo lamenta que el PP s'oposi a que s'agilitzi la construcció de l'A-14 i la millora de la N-230 que uneix Catalunya amb França


CiU creu que cal prioritzar aquestes infraestructures per seguretat viària i perquè són claus per al desenvolupament econòmic de la zona

El senador per Lleida de CiU, Ramon Alturo, ha lamentat que el PP s'oposi a l'agilització de la construcció de l'A-14 i la millora de la N-230 en votar en contra d'una moció presentada pel Grup Parlamentari Català en la comissió de Foment de la cambra alta.

 

Alturo ha deixat clar que "no és una infraestructura qualsevol", és "una via internacional de grandíssima importància per a Catalunya, Aragó i les comarques del Pirineu", ja que és "la connexió més directa amb el centre de França".

 

El senador de CiU ha explicat a la comissió parlamentària que quan els dirigents polítics de la zona parlen de prioritzar aquesta infraestructura, tot i la crisi, hi ha dos aspectes claus, com són "la seguretat a les carreteres -a causa de l'alta sinistralitat a la zona de muntanya- i que siguin infraestructures eficients ".

 

Alturo ha assenyalat que aquestes construccions són "importantíssimes" per a Catalunya i Aragó, però "sobretot per a les comarques del Pirineu perquè el seu desenvolupament econòmic va molt lligat al turisme. Aquesta via és vital per al seu desenvolupament i existència ", ha sentenciat.

 

 

El senador de CiU no ha entès com el PP ha pogut dir en la comissió que la seva formació "està d'acord en el 99,9% del que s'ha plantejat" i no hagi votat afirmativament a la proposta de Alturo, perquè la mateixa moció es va debatre al Parlament de Catalunya i el Grup Popular va votar a favor, permetent que la iniciativa fos aprovada per unanimitat.


La moció de CiU estableix textualment:

"El Senat insta el Govern a:

 1. Que es licitin el més aviat possible les obres corresponents al tram de l'A-14 que va des Almenar fins Alfarràs (límit de província), el projecte ja s'ha elaborat.

 

 2. Que s'agilitzin al màxim la redacció dels projectes ja adjudicats (alguns des de 2008) en els trams de l'A-14 que van des del límit de província fins Sopeira i que es puguin licitar les obres durant el 2016.

 

 3. Que s'agilitzin els estudis informatius dels trams pendents (de Sopeira a la boca sud del túnel de Vielha i de la boca nord del túnel fins Canejan i frontera francesa), per tal que es puguin iniciar la redacció dels projectes i tot seguit de la licitació de les obres dels trams precedents. "

La  intervenció:
https://www.youtube.com/watch?v=wmtj8LQEXPc
 

 

 

Madrid, 28 d’abril de 2015

0 comentarios: