Alturo a Gomendio: "Les explicacions sobre la LOMCE arriben tard i avui només toca dir si imposaran la Llei o pactaran"
El senador exigeix la retirada de la norma perquè l’Executiu “passa olímpicament” dels vets i les esmenes presentades
El portaveu de CiU a la Comissió d’Educació del Senat, Ramon Alturo, ha reclamat a la secretària d’Estat del ram, Montserrat Gomendio, durant la seva compareixença a la Cambra Alta, la retirada del Projecte de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE) perquè el Govern espanyol, en la figura del ministre Wert, “passa olímpicament” dels vets i les esmenes presentades a la reforma educativa.
En aquest sentit, Alturo s’ha mostrat contundent i li ha dit que “les explicacions sobre la LOMCE arriben tard i avui només toca dir si imposaran la Llei o pactaran”. Tot i que ha indicat que “molt em temo que el seu objectiu serà el d’imposar”.
Alturo ha retret a la secretària d’Estat que “en aquesta Llei estan sols, no tenen suports i no han cercat consensos”. I sobre aquest punt li ha recordat que la Moció Conseqüència d’Interpel·lació de CiU que instava el Govern a “retirar el Projecte de Llei i buscar el consens amb totes les forces parlamentàries”, va obtenir el suport de tota l’oposició i el rebuig només del PP, “aconseguint el consens de la discrepància”.
Així, també el senador ha deixat constància que mentre en un debat parlamentari el ministre Wert oferia diàleg en aquell mateix instant es pactava una esmena amb UPyD perquè el castellà sigui llengua vehicular a tot l’Estat. I li ha retret que “el titular d’Educació ha arribat a parlar de Pacte d’Estat, quan el Projecte de Llei ja estava aprovat pel Consell de Ministres”.
Senador, professor, ciutadà
Alturo ha destacat que la LOMCE “atempta contra la immersió lingüística a Catalunya i la cohesió social” i que “aquest model ha estat un èxit en un país bilingüe on no hi ha dues comunitats lingüístiques diferenciades, cosa que no hagués passat en cas d’aplicar un model educatiu de segregació lingüística com el que pretén la LOMCE”.
El senador ha indicat que, “com a professor, la Llei amb la distribució curricular que proposa no afavorirà que es superin els actuals dèficits per apropar-nos a Europa”. I ha afegit que “tants canvis no són bons per al sistema educatiu”.
I, “com a ciutadà de Catalunya”, ha expressat que “s’imposa i no es negocia i en democràcia les imposicions no poden existir. S’han de buscar consensos”. A més ha indicat que la LOMCE “ataca la base de la convivència, la llengua catalana i el model d’immersió lingüística. Es carrega l’instrument de cohesió de la societat catalana. A Catalunya no hi ha problemes en aquest àmbit i aquesta llei els vols generar”.