|


CiU reclama al Govern des del Senat una finestreta única per solucionar la disfunció de la duplicitat de programes de renda bàsica d'emancipació
El senador Alturo exigeix amb Batalla i Buch que el llibre Blanc de la Joventut aporti fórmules perquè els Ajuntaments gestionin directament els programes per al jovent


El portaveu de CiU a la Comissió Especial per a l’Elaboració del Llibre Blanc de la Joventut del Senat, Ramon Alturo, ha reclamat conjuntament amb els alcaldes de Premià de Mar, Miquel Buch, i de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, durant la seva compareixença a la Cambra que el Govern tiri endavant “una finestreta única per solucionar totes les disfuncions administratives que comporta la duplicitat de programes com el de la renda bàsica d’emancipació”.



En aquest sentit, Batalla, preguntat per Alturo, ha assenyalat que “coordinar un programa estatal i un autonòmic sobre la mateixa matèria suposa un caos per als Ajuntaments. Suposa multiplicar la feina i no poder donar la resposta més adequada. Hauria de convergir tot en un únic programa”. A més, ha destacat que “en consonància amb l’esperit, que hi va haver en el seu moment, de transferència de competències úniques de l’Estat en matèria de joventut a les Comunitats, aquest també hauria d’avançar com han avançat les mateixes polítiques. D’aquesta manera els Ajuntaments tindrien un únic interlocutor”.



Alturo ha destacat amb Batalla que els Ajuntaments són les Administracions més properes als ciutadans i per tant “les polítiques de Joventut haurien de poder gestionar-se des del Consistoris en el marc del Pla Nacional de Joventut de la Generalitat”.


0 comentarios: